Van Besouw

Op 30 augustus brengen we een bezoek aan de Van Besouw atelier in Genemuiden, Is het een flinke trip richting het noorden, maar zeker de moeite waard!

We komen in contact met Van Besouw omdat ze een creatieve geest zochten voor hun restmateriaal.

Van Besouw ken ik als een tapijt fabrikant die hoogwaardige kwaliteit tapijten vervaardigd. Met gebruik van natuurlijke materialen zoals katoen, wol en sisal zijn zij voorloper in bijzondere tapijten. Van alle tapijten die van de rol komen kan men karpetten maken. En dat doen zij in huis. De rollen tapijt zijn altijd 4 meter breed. Dus alle aanvragen voor karpetten die smaller zijn dan 4 meter resulteerde automatisch tot kwalitatief restmateriaal.

Van Besouw heeft de thema duurzaamheid hoog in het vaandel. Van de meeste restmateriaal worden stalen gesneden die naar architecten worden gestuurd. Dus heel veel afval/restmateriaal hebben ze niet. Maar toch blijft er genoeg over en vinden zij duurzaamheid belangrijk genoeg om ons in te schakelen om mee te denken met de laatste stuk.

De atelier heeft te maken met 2 verschillende stromen. Grote reststukken en kleine afvalstukken. We gaan hen op 2 verschillende manieren helpen hun afvalstroom te reduceren. De grote stukken proberen we te hergebruiken als karpetten in andere projecten. En van de kleinere afvalstukken gaan de mooie producten maken.

Op dit moment denken we aan slippers. De belangrijkste reden om tapijt toe te passen is de zachtheid, de aaibaarheid van het product. De emotie dat hoort bij de gedachte dat je met je blote voeten uit bed stapt op een zachte karpet roep bij iedereen een warm en huiselijk gevoel op. Hoe gaaf zou het zijn als je dat gevoel niet alleen maar hebt als je uit bed stapt of vanuit je bank opstaat? Maar altijd aan je voeten hebt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *